Mysterie van Sociale Zaken

Mysterie van Sociale Zaken

MSZ_Icon_TransparantHet Mysterie van Sociale Zaken (MSZ) is een ondernemerscommunity die gebaseerd is op Geven en Delen. Give and Forget is ons motto.

MSZ is ontstaan uit de behoefte om binnen de wirwar van vrijblijvende (online) netwerken een onderscheidende community te creëren waarin duurzame contacten gelegd kunnen worden die gebaseerd zijn op loyaliteit, respect en belangeloos geven.

Een 24/7 community, waarin jij en wanneer het jou uitkomt bekenden en onbekenden online kunt ontmoeten en waar je van gedachten kunt wisselen met mede MSZ-leden over zaken die jou als ondernemer bezighouden.

Een community die als een springplank kan dienen om contacten die je binnen MSZ hebt gelegd verder face-to-face (ftf) vorm en inhoud te geven, ondermeer door middel van georganiseerde bijeenkomsten, waar je elkaar “ook ‘es in het echt” kunt ontmoeten. Lees verder

Raak de draad niet kwijt op Linkedin!

Raak de draad niet kwijt op Linkedin!

rdAls ik kijk naar de functie “groups” van LinkedIn en wat daarin zoal gecommuniceerd wordt, valt het me op dat er enerzijds veel nuttige informatie wordt gedeeld, maar dat er aan de andere kant ook het een en ander verbeterd kan worden om deze informatie effectiever uit te kunnen wisselen.

Ga maar eens bij jezelf na: wat gebeurt er als je als vragensteller een “draad” begint, dus een vraag stelt en daarop graag antwoorden krijgt van medegroepsgenoten?

Krijg je slechts 1 of 2 antwoorden die passen bij jouw vraag? Reageren er mensen “off topic”, die niet op jouw vraag ingaan maar iets heel anders in de discussie inbrengen? Of reageren er in 1 keer heel veel mensen, en bloedt de discussie dood na een paar dagen?

Vanuit mijn ervaring als Administrator van een internationaal forum pleit ik voor het volgende: Lees verder

Let’s shake hands!

Let’s shake hands!

HSTwitteren is meer dan spreken voor een groot gezelschap, het is op een zeepkist gaan staan en je boodschap proberen over te brengen aan mensen die weliswaar naar je kijken (volgen), maar niet noodzakelijkerwijs hetzelfde horen (lezen) dan wat jij bedoelt te zeggen. Wees je bewust van het feit dat op je op Twitter luistert met je ogen en praat met je vingers. Het enige dat volgers van je zien zijn jouw woorden en zinnen. Lichaamstaal en stemintonatie zijn hulpmiddelen die je op Twitter niet hebt. Veel hangt af van hoe jij met jouw vingers 140 tekens in een begrijpelijke volgorde zet voor iemand die jou niet hoort, niet ziet en niet kent. Wees dus duidelijk in wat je wilt zeggen en ga er niet vanuit dat de luisteraar wel zal begrijpen wat je bedoelt. Een handig hulpmiddel is de zgn. smiley.
Door hiervan gebruik te maken kun je je bedoeling of stemming verduidelijken. Zo betekent ‘Jullie service is echt geweldig! :-) totaal iets anders dan ‘Jullie service is echt geweldig! :-( Ook kun je d.m.v. creatief gebruik te maken van hashtags je bedoeling onderstrepen, bijvoorbeeld wanneer je #geintje of #nietpersoonlijkbedoeld toevoegt aan een tweet die misschien voor meerdere uitleg vatbaar zou kunnen zijn. Kortom, laat de lezer dus niet gissen naar je bedoeling. Lees je tweets drie keer na voordat je ze verstuurt en probeer je tweets te lezen zoals een ander ze zou kunnen interpreteren. Lees verder